Khamis, 30 Januari 2014

Tugasan Pelajar Semester 1

Modul : HSK 102 Asas Masakan Barat
Kompetensi : 1. Mise En Place
                      2. Stok putih
                      3. Stok perang

Soalan 1:  Senaraikan kod warna (UK) landas cincang mengikut kegunaan.
  • Hijau
  • Kuning
  • Merah
  • Putih
  • Biru
  • Coklat
Soalan 2 :  Terangkan kepentingan mise en place dalam penyediaan makanan.

Soalan 3 :  Namakan dan terangkan pakaian seragam chef. 

Soalan 4 :  Senaraikan bahan dan langkah penyediaan stok putih dan stok perang.

Sertakan gambar atau lakaran untuk menyokong jawapan anda.
Jenis Font : Times new roman 
Size : 12 
Spacing : 1.5
Tarikh akhir penyerahan tugasan : 3 Februari 2013 / Sebelum jam 4.30 pm.



Tiada ulasan:

Catat Ulasan